
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران:
موفقیت سازمانی در گرو استفاده از تمام ظرفیتها، در جهت رسیدن به هدف است
پیشدرآمد:
تلاش برای مشارکت دادن دیگران در دستاوردها و استفاده از تمام ظرفیتهای موجود یک سازمان برای رسیدن به هدفی تعیینشده، خود، موفقیت بزرگی محسوب میشود که کارکنان و دستاندرکاران شرکت ملی گاز ایران و تمامی شرکتهای مستقل ستادی و تابعه آن، نمونه بارز آن هستند.
موفقیت، در واقع، مشارکت کارکنان در انجام امور و استفاده از تمام ظرفیتها، در جهت رسیدن به هدف است که این مهم را شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران سالهاست که با دل و جان به معرض نمایش گذاشته است.
آن هنگام که در سرما و گرما، کیلومترها زمین را حفر میکند تا در اعماق آن، لولههایی را در دل خاک بکارد که پیامآور شادی و گرما برای مردم باشد، زمانی که در میان سیل و طوفان، در کنار مردم میماند تا لحظهای گرمای ناشی از انرژی گاز در منازل آنها رو به خاموشی نرود و ....، همه مصداق بارز مشارکت در امور برای رسیدن به هدفی والا که همانا خدمترسانی به مردم است، میباشد.
درآمد:
شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران به عنوان یکی از شرکت های مهندسی و ساخت طرح های صنعت گاز کشور مسئولیت مطالعات فنی، اقتصادی، مهندسی پایه و تفصیلی، تامین منابع و مدیریت اجرای طرح ها و پروژه های خطوط انتقال گاز، تاسیسات تقویت فشار، ذخیره سازی گاز طبیعی، پالایشگاهی و تاسیسات زیربنایی و ساختمانی، مخابرات و دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران را بر عهده دارد.
با هم گپ و گفت کوتاه ولی خواندنی خبرنگار شرکت ملی گاز ایران با بهرام صلواتی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران را پی میگیریم.
*********************************
آقای مهندس! ابتدا به سراغ پرسشی میرویم که این روزها کل دنیا را در بر گرفته و به نوعی، همهچیز را دگرگون ساخته؛ با توجه به این شرایط، اجرای پروژهها در شرایط کرونا چگونه بوده است؟
واقعیت آن است که در شرایط فعلی نمیتوان و نباید پروژهها متوقف شود. سایتهای بزرگ شركت که بعضاً در برخی پروژهها، تعداد نیروهای فعال آنها به ۱۰۰۰ نفر نیز میرسد، به هر شکل و ترتیبی موظف به رعایت پروتکلهای بهداشتی هستند.
همچنین باید بر انجام صحیح پروتکلهای بهداشتی نظارت دقیق صورت گیرد تا بتوانیم با صحت و سلامت همکاران، شاهد پیشبرد پروژههايي باشيم كه براي تأمین امنيت انرژي كشور اهميت زيادي دارند. بنابراين تعطیل کردن کارها در چنین شرایطی در دستور كار نيست؛ بلکه راهحل این است که با رعایت دقیق پروتکلهای بهداشتی در حفظ سلامت خود و همکارانمان کوشا باشیم كه این تلاشها به موازات پیشبرد پروژهها در حال انجام است.
پیشرفت اجرای پروژهها در سال جاری را چگونه ارزیابی میکنید؟
اجرای پروژه های شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با وجود تحریمهای بینالمللی و ضرورتهای مراقبتی مرتبط با شیوع ویروس کرونا ادامه داشته و این افتخار بزرگی است که با اتکاء به نیروی انسانی متعهد و متخصص، مشاوران، پیمانکاران و سازندگان داخلی، پروژههای شرکت کماکان در حال اجراست.
در حوزه پروژههای اجرایی، در سال 1398 بیش از 500 کیلومتر خط لوله انتقال گاز شامل کوهدشت - خرم آباد به طول 76 کیلومتر در استان لرستان، خط انتقال گاز همت آباد - بار به طول 53 کیلومتر در استان خراسان رضوی، خط انتقال گاز دماوند به طول 30 کیلومتر در استان مازندران، خط انتقال گاز دهگلان - سقز - میاندوآب به طول 230 کیلومتر در استان کردستان، خط انتقال گاز کامفیروز به طول 30 کیلومتر در استان فارس و دره عباس - ماهشهر به طول 63 کیلومتر به بهرهبرداری رسیده است.
همچنین پروژههای لافت - گورزین - بندرعباس به طول 70 کیلومتر در استان هرمزگان، خط انتقال گاز بیدبلند - اهواز به طول 100 کیلومتر در استان خوزستان، خط انتقال گاز رشت - چلوند به طول 150 کیلومتر در استان گیلان، خط انتقال گاز ماهشهر - شادگان به طول 35 کیلومتر در استان خوزستان و خط انتقال گاز ایرانشهر - چابهار به طول 290 کیلومتر در حال اجرا میباشند.
در حوزه تأسیسات تقویت فشار گاز 22 واحد توربوکمپرسور در سال 98 و در سال جاری واحدهای تکمیلی بیدبلند ۶، صفاشهر 8، حسینیه 6 و فراشبند 10 به بهرهبرداری رسیده است.
تأسیسات تقویت فشار گاز پلکله در استان اصفهان، دوراهان و نورآباد در استان چهار محال بختیاری، ارسنجان و خیرگو در استان فارس و خورموج و برازجان در استان بوشهر در مرحله اجرا میباشند.
در دیگر حوزهها، آقای مهندس، مانند حوزه پالایشی و ...، عملکرد این شرکت چکونه بوده است؟
در حوزه پالایشی، پروژههای ایستگاه اندازهگیری بازرگان، احداث F&G پالایشگاه پارسیان در حال اجرا میباشد و احداث فاز دوم پالایشگاه ایلام در مرحله ابلاغ به پیمانکار است.
در حوزه دیسپچینگ و مخابرات در سال 1398، تعداد 205 ایستگاه RTU به همراه مخابرات خط پنجم سراسری حد فاصل عسلویه -آغاجاری به طول 540 کیلومتر فیبر نوری و فاز اضطراری مخابرات و فیبر نوری خط هشتم به طول 350 کیلومتر فیبر نوری بهره برداری شده است و در سال جاری تاکنون 188 ایستگاه RTU به همراه 1405 کیلومتر فیبر نوری به بهرهبرداری رسیده و در حوزه ابنیه، راه و مراکز بهرهبرداری، مرکز بهرهبرداری کرمان به بهرهبرداری رسیده و در سال جاری تاکنون 6 پروژه در این حوزه به بهرهبرداری رسیده است.
همچنين در راستاي ايفاي مسئوليت اجتماعي، در پی بارشهای شدید در استان بوشهر، شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران همچون سنوات گذشته در محل اجرای پروژههای خود درجهت رفع آبگرفتگی یاریرسانی كرد. ماشین آلات؛ بیل مکانیکی، لودر و تجهیزات پیمانکاران مستقر در اجرای پروژههای شرکت در استان بوشهر (عسلویه) به مناطق آب گرفته کمک کرده و تا رفع آبگرفتگیها، یاریرسان دستگاههای اجرایی میباشند.
گازرسانی به صنایع و واحدهای تولیدی از برنامههای کلان دولت در جهت توسعه اشتغال، جهش تولید و رونق کسب و کار است که تحقق این مهم، سبب جلوگیری از مصرف سوختهای فسیلی، حفظ محیط زیست، کاهش هزینههای تولید و در نهایت بهرهوری بیشتر صنایع میشود.
در خصوص گازرسانی به صنایع، چه اقداماتی را انجام داده و یا در دستور کار دارید؟
علاوه بر موارد فوق، در جهت گازرسانی به صنایع و واحدهای تولیدی كه از برنامه های کلان دولت در جهت توسعه اشتغال، جهش تولید و رونق کسب و کار به شمار ميآيد، فاز اول پروژه خط انتقال گاز اختصاصی صنایع زرند به طول حدود 45 کیلومتر به سرانجام رسيد.
شاید یکی از مهمترین پروژههای شما در طول دوران کاری در این شرکت، بهرهبرداری از پروژههای خطوط انتقال گاز ششم و نهم سراسری بود. توضیح میفرمایید؟
بهرهبرداری از پروژههای خطوط انتقال گاز ششم و نهم سراسری، مهم ترين پروژه افتتاح شده در سال 99 بود كه با حضور ریاست محترم جمهور برگزار شد، اشتغالزایی یکی از دستاوردهای حین اجرای این پروژه بود، زیرا صفر تا صد این طرح با اتکا به توانمندیها و نبوغ متخصصان، مشاوران، پیمانکاران و سازندگان داخلی به ثمر نشسته است. در زمان اجرای خط ششم سراسری برای بیش از پنج هزار نفر شغل مستقیم ایجاد شد و رونق کسب و کار در صنایع فولاد، شیرسازی، ابزار دقیق و خدمات حمل و نقل و ماشینآلات در منطقه غرب کشور را به همراه داشته است.
در واقع، میتوان گفت خطوط لوله ششم و نهم سراسری گاز که از عسلویه در استان بوشهر آغاز و تا استان کردستان امتداد می یابد، به همراه پنج ایستگاه تقویت فشار گاز که در مسیر عسلویه تا میاندوآب استقرار یافتهاند؛ از مهمترین پروژههای صنعت گاز در کریدور غرب و شمالغرب کشور هستند؛ چراکه بهرهبرداری از این طرحهای عظیم انتقال گاز، ضمن تقویت پایداری جریان گاز، ظرفیت انتقال گاز کشور را ۱۱۰ میلیون مترمکعب در روز افزایش میدهد و با هدف انتقال دائمی، پایدار و مطمئن گاز به جنوب غرب، غرب و شمال غرب کشور و تقویت صادرات گاز ایران به انجام رسیده است.
در خصوص استفاده از فناوریهای نوین در جهت افزایش کیفی اجرای پروژهها، چه کارهایی انجام دادهاید؟
همچنين با توجه به اهميت به كارگيري فناوريهاي نو در افزايش كيفيت پروژههاي خطوط انتقال گاز، برنامههاي متعددي در اين زمينه اجرا شده است. در پروژه محمدیه قم - پارچین با استفاده از نقشهبرداری هوایی نوین، عکسبرداری با کیفیت و وضوح بالا از مسیر اجرای پروژه انجام شد که در کاهش زمان بسیار موثر بود. در اجرای پروژه امام زاده هاشم - پلور در منطقه کوهستانی هراز نیز از سازههای ژئو گریدی برای ایجاد مسیر بهره بردیم که به جرات میتوان گفت، تنها با استفاده از این فناوری، امکان عبور خط لوله گاز از رودخانههای متعدد و جاده هراز میسر گردید.
مسیر سازی با استفاده از سازههای ژئوگرید برای اولین بار در پروژه مزبور انجام شد که تجربهای گرانبها بود؛ چراکه با حفاری بخشی از کوه با پهنای لازم، با وجود موانع طبیعی و محیط زیستی با مشکلات فراوانی روبرو می شدیم، اما با این اقدام نوآورانه، علاوه بر صرفهجویی در هزینهها، پروژه بدون صدمه به محیط زیست و در زمان کوتاهتر اجرا شد.
همچنین در پروژه رشت - چلوند، اجرای پایلوت عملیات و جوشکاری اتوماتیک در دستور کار قرار گرفته که امیدواریم این نوآوری به نتیجه رسیده و نتایج مثبتی برای صنعت گاز به ارمغان بیاورد.
خوب، آقای مهندس! تحقق شعار جهش تولید را چگونه تبیین میکنید؟
این شرکت به عنوان بازوی اجرایی صنعت گاز، پایهگذار و پیشرو در استفاده حداکثری از توان سازندگان داخلی بوده و با توسعه مزیتهای رقابتی در شرکتهای سازنده، به ویژه کارخانههای سازنده لوله، توربوکمپرسور، الکتروپمپ، سامانه کنترل ایستگاهها، شیرآلات، تجهیزات اندازهگیری و ... شرایطی را ایجاد کرده که امروزه پیچیدهترین تجهیزات مرتبط در داخل کشور ساخته شوند؛ دستیابی به این مهم، علاوه بر حفظ آهنگ شتابان پروژهها، سبب صرفهجویی ارزی و ایجاد اشتغال برای مهندسان جوان و مستعد کشور شده است.
در واقع، فعاليت هر يك از شركتهاي سازنده به معناي چرخش صنعت و افزايش توليد و اشتغال است و در هر منطقهاي كه پروژه اجرا ميشود، صنايع رونق ميگيرد و كسب و كار براي بوميان ايجاد ميشود.
بهعنوان پرسش پایانی، جمله خوبی را بیان کردید! از شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران به عنوان بازوی فنی و اجرایی شرکت ملی گاز یاد می شود. در این خصوص توضیح میفرمایید؟
مايه افتخار شركت مهندسي و توسعه گاز ايران است كه بخش اعظم زيرساختهاي اين صنعت راهبردي، خطوط لوله فشار قوي و تأسیسات تقويت فشار گاز با اتكا به تدابير مديريتي و دانش و تخصص مهندسان آن گسترش يافته و با گسترش دامنه گازرساني تا دوردستترين روستاها به ويژه نقاط سردسير و رساندن آن تا نقاط مرزي، زمينه صادرات به همسايگان محقق شده است.
همانطور كه ميدانيد، ساخت، نصب و اجراي تجهيزات صنعت گاز نيازمند دانش فني كاركنان اين صنعت است كه خوشبختانه در اين سالها، شركت با تكيه بر خبرگي همكاران، از گردنههاي بسیار حساسی عبور كرده و پروژههاي ارزشمندي را به مردم، صنايع و كشور تقديم كرده كه اين تلاشها همچنان با قدرتی بيشتر از گذشته، ادامه خواهد يافت.
روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران
خبرنگار: سهیلا زمانی
- تاریخ درج خبر :
- 1399/12/19 - ١٧:٤٩
- تاریخ بروز رسانی خبر :
- تعداد بازدید خبر :
- 966
نام : | |
ایمیل : | |
*نظرات : | |
| |
متن تصویر: | |